ManPek Oy:n toimintamalli

1. Keskuskauppakamarin virallinen tavarantarkastaja 2015 … ( HTT ), Helsingin Seudun Kauppakamari.

Tuoteryhmät:
8.1 Työkoneet ja laitteet. Vain maarakennuskoneet, siirto- ja louhintatekniikka, kaivurit ja kuormaajat.
8.2.7 Nosto-, siirto- ja kuljetuslaitteet
8.2.8 Materiaalinkäsittelylaitteet

Tavarantarkastustoiminnan kuvaus.   www.keskuskauppakamari.com

HTT-tavarantarkastajat ovat alansa parhaita ammattilaisia ja puolueettomia asiantuntijoita, jotka suorittavat palvelun tai tavaran teknisen tarkastuksen. He toimivat valvonnan alaisena: ehdottoman puolueettomasti, huolellisesti ja tavarantarkastusta koskevaa ohjesääntöä noudattaen. Tavarantarkastajat ovat antaneet oikeudessa tavarantarkastajan vakuutuksen.

Milloin tarvitset  HTT-tarkastajaa ?

HTT-tarkastajan käyttäminen on suositeltavaa, kun kaivataan ulkopuolisen ja puolueettoman asiantuntijan perustelua näkemystä. Vaikka HTT-tarkastaja ei voi velvoittaa osapuolia mihinkään suorituksiin, tarkastuskertomus auttaa osapuolia usein pääsemään  sovintoon.Jos sopua ei synny, voi HTT-tarkastajaa ja tarkastuskertomusta käyttää oikeudenkäynnissä. 

2. Asiantuntijalausunnot ( Ei Keskuskauppakamarin valvontaan kuuluvat työt )

Koneiden ja laitteiden myyntiarvon, esim. sukupolven vaihtuminen yrityksen sisällä ,verottajan ja viranomaisten vaatimat lausunnot. Arviot koneiden  teknisestä kunnosta, korjauksesta ja ymv. vastaavat työt.

3. Varastojen kuntotarkastukset SFS-EN 15635 mukaisesti. (Ei Keskuskauppakamarin tavarantarkastuksen piiriin  kuuluva toimiala )

Kiinteät teräksiset hyllystöjärjestelmät. Varastointilaitteiden käyttö ja kunnossapito.
Alla suora lainaus ko. standardin johdannosta.

Rakenteiden eurokoodit kuormaa kantaville rakenteille ja rakennuksille.
Euroopan komissio (CEC) käynnisti työn, jonka tarkoituksena oli kehittää harmonisoidut tekniset säännöt rakennusten suunnittelulle ja rakennusteknisille töille, jotka aluksi toimisivat vaihtoehtona jäsenvaltioissa tällä hetkellä oleville säännöksille ja lopulta korvaisivat ne. Näistä teknisiä säännöistä käytetään nimitystä ”Rakenteiden eurokoodit”.

Koska turvallisen kuormankantokyvyn määrittäminen kiinteille varastointijärjestelmille on rakennesuunnittelun työtehtävä, eurokoodit ovat oleellisia, erityisesti EN 1993-1-1 ja EN 1993-1-3 rakennesuunnittelun osalta. CEN/TC 334 laatimat standardit ja ohjeet on tarkoitettu tarkentamaan ja selkeyttämään eurokoodeja, sillä ne pätevät osittain suunnitteluun, kun määrittely, asennus, käyttö ja huolto käsitetään erityisvaatimuksena varastohyllystö- ja pientavarahyllystötuotteille. Tämä eurooppalainen standardi koskee käyttöä ja huoltoa.

Varastointilaitteiden käyttäjien olisi tutustuttava standardiin EN 15629 varmistaakseen, että ennalta määrätty layout ja rakenne eivät ole ristiriidassa toimintamenetelmien kanssa, jolloin varmistetaan työskentelypaikan turvalliset työskentelyolosuhteet.